Epicrenel: The Chrystal Trone (2013)

Epicrenel on tuore kotimainen tuttavuus. Nimet yhtyeen takana ovat jokseenkin tuttuja. Christian Palin tuli tutuksi Random Eyesin solistina ja hän myös osallistui X-Factoryyn vuonna 2010. Jukka Hoffrén on tuttu mm. Adamantrasta, Mind-A-Traystä ja Grudge´s Lawsta. Kosketinsoittaja ja levyn musiikilisena tuottajana toiminut Chrism tuli menneenä kesänä nähtyä Simulacrumin kosketinsoittajana. Mikko Sepponen ja Emil Pohjalainen olivat itselleni tuntemattomia, mutta taitavilta muusikoilta he myös vaikuttavat. Rumpali Sepponen on Hoffrénin bändikaveri Adamantrasta. Emil Pohjalainen taas Amberian Dawnista tutuksi tullut.

Levyn tyyli liikkuu power metallin ja sinfoniametallin maastossa onnistuen siinä varsin mallikkaasti. The Chrystal Trone on konseptialbumi, jossa tarinaa viedään eteenpäin sekä sanoituksin, että sävelin. Itse en lähde sanoituksian sisältöä selaamaan, vaan pohdin enemmänkin kokonaisuutta.

Kokonaisuus on onnistunut. Tällaisen levyn koostaminen mielenkiintoiseen muotoon vaatii tekijöiltä jo kokemusta ja varsinkin näkemystä. Levyn kappaleet ovat monipuolisia ja mietittyjä. Yksittäisistä kappaleista nousee esiin Where Kingdoms Fall, joka on erinomainen kappale. Eri musiikkityyleistä on myös otettu mausteita, kuten esimerkiksi Skyriden irkkumeininki. Conquering the Throne tuo mukavasti levyn loppua kohti vaikuttavalla ja hiukset nostattavalla sisällöllä.

The Chrystal Trone on parhaimmillaan kuunneltuna kokonaisuutena, sillä silloin levyn musiikilliseen sisältöön pääsee parhaiten sisälle. Ja tämä levy myös todellakin alkaa ja loppuu, joka merkille pantakoot positiivisena asiana.

Solistia meinasin ensin hieman moittia, mutta koska hänen äänensä ei kuitenkaan alkanut ärsyttää levyn lopussakaan, niin pakko on se hyväksyä. Hyvin Palin laulaa. Soittopuolesta en löytänyt negatiivista sanomista – oikeastaan se saa pelkiä kehuja. On hienoa, että kotimaasta löytyy tällaisia pelimanneja!

Levy on niin hyvin kasassa, että on pakko miettiä, että miltä tämä kuulostaisi livenä? Studiossa on tietenkin helppo hieroa kappaleet viimeisen päälle, mutta livetilanteessa ratkaisee todellinen bändityöskentely ja kappaleiden livesovitukset. Lisäksi kun musiikki on näin suurta, on hankaluutena esittää tämä musiikki oikeassa ympäristössä. Hienoahan tällaista olisi livenä kuulla – tottavie!

Ainahan joku yhtye on johon Epicreneliä voi verrata ja se on Rhapsody – nykyisin Rhapsody of Fire. Joten jos…niin – olkaa hyvä.

Ja Epicrenel – olkaa ylpeitä tästä levystä!

Kokoonpano:
laulu: Christian Palin
basso ja koskettimet: Jukka Hoffrén
kitarat ja rummut: Mikko Sepponen
kitarat: Emil Pohjalainen
koskettimet ja tuottaja: Chrism

Kappaleet:
1. The Calling (Instr.)
2. To Cursed Lands Again
3. Where Kingdoms Fall
4. Walls Of The Cave
5. Floating Souls
6. Guarding Fellhound
7. In the Dungeon
8. Skyride (Instr.)
9. Defenders of the Crown
10. Fantoms’ Grove
11. Conquering the Throne
12. The Coronation (Instr.)

Musiikillinen tuottaja: Chrisp

https://www.facebook.com/Epicrenel
http://www.myspace.com/epicrenel

Jari Kaikkonen/CRS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: