Ten Years After:Rock N’ Roll Music to the World (1972)

Ten Years Afterin vuoden 1972 pitkäsoitto Rock N’ Roll Music to the World merkitsi kitarasankari Alvin Leen johtamalle yhtyeelle eräänlaista tyylinmuutosta valtavirran rockin suuntaan. Edellisenä vuonna ilmestynyt pitkäsoitto A Space in Time oli I’d Like to Change the World-singlehitteineen ollut Ten Years Afterin suurin myyntimenestys. Sen seuraaja käynnistyy nerokkaan pelkistetyn riffin varaan rakennetulla kappaleella You Give Me Loving. Convention Prevention on nyanssikkaampi bluesrockpala, johon Chick Churchillin kosketinsoitintyöskentely tuo kaivattavan lisämausteensa. Turned Off TV Bluesin revittelevyys muistuttaa voimakkaammin vanhakantaisesta Ten Years After-soundista. Standing at the Station edustaa sofistikoituneempaa bluesrockia ja on melodisessa oivaltavuudessaan eräs albumin parhaita raitoja. Myös sooloilua on tarjolla sopivasti ja Alvin Leen ohella myös Chick Churchill ääneen oikein kunnolla mainioine kosketinsoitinkuvioineen.

Pitkäsoiton kakkospuoli käynnistyy svengaavalla ränttätäntällä You Can’t Win Them All. Religion on jo teemansakin ansiosta albumin sielukkain esitys. Choo Choo Mama edustaa revittelevää perusrockia ja Tomorrow I’ll Be Out of Town käy svengaavuudessaan ja Alvinin inspiroituneessa sooloilussa sen kiinnostavammasta sisarteoksesta. Myös nimikkoraita Rock N’ Roll Music to the World on uskollinen otsikkonsa tyylille. Ten Years After lukeutuu brittiläisten bluesrockyhtyeiden eliittiin. Rock N’ Roll Music to the World on laadukas levy ja sisältää muutaman klassikkotasoisen biisin. Kuitenkaan se ei yllä Ten Years Afterin kaikkein parhaiden töiden, kuten SHHH:n sekä Cricklewood Greenin tasolle.

Rock N’ Roll Music to the Worldia Ten Years Afterin diskografiassa seurasi erinomaisen raaka ja primitiivinen konserttitallennetupla Recorded Live. Myöskään vuoden 1989 paluulevyä About Time ei missään nimessä voi pitää epäonnistuneena.

Alvin Lee 19. 12. 1944- 6. 3. 2013

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: