Kamera kiertää – Suomirockin historiaa

Youtube on tällä hetkellä musiikinnälkäisille kultaakin arvokkaampi paikka. Mikä muu paikka voisi tarjota julkaisualustan niin monenlaiselle materiaalille, kuin Youtube?

Youtuben kanssa aika kuluu huomaamatta ja sen erinäisiin lonkeroihin melkeinpä hukkuu. Tämän hukkuneen löytäjä huomaa kuitenkin hukkuneen huulilla kummallisen hymyn. Anteeksi tämä karkea vertaus, mutta on todella upea huomata ihmisiltä löytyvän videomateriaalia, josta ei ollut monellakaan tietoa.

Itse lähdin tutustumaan vanhaan nuoruuden suosikkiin Ypö Viiteen ja – kyllä – musiikki kuulosti edelleen yhtä tuoreelta, kuin silloin 70-luvun lopussakin. Se 70-luvun loppuhan oli aika, jolloin kohdallani oli suunnaton uudenmusiikin etsiminen sekä koti-, että ulkomailta. Punk-musiikki oli toi myös nuorille mahdollisuuden pienellä soittotaidolla päästä esiintymään ja kertomaan omia tarinoitaan. Osa sen aikaisista nuorista muusikon aluista on edelleen aktiivisia musiikin saralla.

Tämä ”löytöni” on erinomainen ajankuva sekä musiikin, että esiintymisen suhteen. Bändi oli voittanut Rockin SM kilpailut edellisenä vuonna ja saanut siis keikan kotikulmiltaan Kouvolasta. Jollain oli ollut myös rahaa hankkia siihen aikaan todella kallis videokamera, kuvata keikka ja jopa säilyttää se aina vuoteen 2013 saakka, jolloin latasi sen Youtubeen.

Yhtye on siis Haukka ja sen kotipaikka on Kouvola. Sen verran tuosta Wikipediasta löytyneestä sivustosta kokoonpano poikkesi, että kitaristina oli Nipa Niilola ja bassossa Juha Verona. Kummatkin ovat tehneet pitkän uran tämän esiintymisen jälkeen, kuten kosketinsoittaja Seppo Helinkin. Googlatkaa ja yllättykää.

Joten pitemmittä puheitta lähtekää mukaan 70-luvun lopulle tämän upean videon parissa. Katselkaa bändin ohessa myös yleisöä, lavarakennelmaa ja yleistä tunnelmaa. Oli se vaan aikaa.

Noin 10 tuhatta katsojaa on tämän Youtubesta jo löytänyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: