Thin Lizzy:Fighting

Phil Lynottin luotsaaman, irlantilaisen hardrockylpeyden Thin Lizzyn tuotannossa vuoden 1975 pitkäsoitto Fighting säilyy ikuisesti ensimmäisenä albumina, jolla Scott Gorhamin ja Brian Robertsonin tuplakitarointi on puhjennut täydelliseen kukkaansa.
Kappalemateriaaliltaan kyseinen pitkäsoitto sisältää muutamia todellisia klassikkokappaleita. Niihin lukeutuvat kaksoiskitarointia erityisen upeasti esittelevä, tyylikkään melodinen ja myös riffinsä osalta mainiosti toimiva Wild One, slovariosaston parhaimmistoa edustava Spirit Slips Away sekä lempeän melodiansa ansiosta tekstinsä sisällölle melkoista kontrastia tarjoava Freedom Song. Myös Fighting My Way Back sisältää kaivattavan melodisen koukun ja King’s Vengeance yhdistää upean laulumelodiansa voimakkaaseen ja kekseliääseen kitarointiin.

Silver Dollar on hieman suorempaa musiikillista ilmaisua edustava, mutta mainiosti rullaava kappale, eikä kitaroinnissa säästellä tälläkään kertaa. Toisiaan loogisesti seuraava biisikaksikko For Those Who Love to Live ja armoton Suicide tarjoavat Fightingilla raskainta Lizzy-soundia. Päätösraita Ballad of the Hard Man edustanee hienoista täytettä ja albumi sisältää yllättäen myös coverpoiminnan, Bob Segerin ohjelmistosta löydetyn, moitteettomasti toimivan rouhevan rokkauksen Rosalie.

Selkeistä ansioistaan huolimatta Fightingia ei milloinkaan ole kohotettu Thin Lizzyn tuotannossa aivan kärkikahinoihin. Keskeisimmät klassikkoalbumit Jailbreakista alkaen olivat toki vasta odottamassa itseään ja ennen Scott Gorhamin ja Brian Robertsonin aikaa yhtyeessä Lizzy oli työstänyt jo kolme laadukasta Eric Bellin kitaroimaa albumia, eli vuosien 1971 ja 1973 välillä ilmestyneet pitkäsoitot Thin Lizzy, Shades of Blue Orphanage ja Vagabonds of the Western World. Nimenomaan tasavahvana kokonaisuutena Fighting nousee Thin Lizzyn diskografiassa esiin mainettaan parempana albumina.
.

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: