The Bangles:All Over the Place (1984)

Los angelesilaiskvartetti The Banglesin legendaarisen naisiston (Susanna Hoffs: laulu/kitara, Vicki Peterson: kitara/laulu, Debbi Peterson: rummut/laulu sekä Michael Steele: basso/laulu) ensimmäisen pitkäsoiton, vuonna 1984 ilmestyneen ja vaikutteidensa laaja-alaisuudessa nimensä veroisen All Over the Placen monet pitkän linjan diggarit ovat valmiit kohottamaan yhtyeen parhaaksi albumiksi.
Petersonin siskot ja Hoffs perustivat Banglesin esiasteen The Bangsin jo aivan 80-luvun alussa. Vuonna 1981 yhtye julkaisi omakustanteisesti debyyttisinglensä Getting out of Hand/Call on Me. Vaihdettuaan nimensä Banglesiksi yhtye, jonka orginaali basisti oli Annette Zilinskas, julkaisi The Real World -nimisen ep:n vuonna 1982. Zilinskasin siirryttyä Blood on the Saddle-yhtyeeseen Banglesin kokoonpanon täydensi jo tuossa vaiheessa LA:n rockskenessä veteraaniksi luokiteltavissa ollut Michael ”Micki” Steele, joka oli ehtinyt olla hetken aikaa mukana The Runawaysissä.
Kyseisestä naishardrockin pioneeriyhtyeestä sekä Joan Jett että Lita Ford ponnistivat lopulliseen suosioon; Jett The Blackhearts-yhtyeen kanssa ja Ford soolourallaan.  All Over the Placella Banglesin sixties-vaikutteet ovat kenties komeimmassa kukassaan.

Kitaravetoisinta osastoa  yhtyeen esikoispitkäsoitolla edustavat debyyttihitiksi muodostunut, Susannan ja Vickin ensimmäinen yhteissävellys Hero Takes A Fall sekä lopussaan silkkaan kitaralautaukseen yltävä Dover Beach. Mainitut kappaleet ovat tyylitajuisesti hieman popahtavampien He’s got a Secretin ja Jamesin sekä hienoisia rockabillysävyjä sisältävän Tell Men tavoin Hoffsin leadvokalisoimia. Kappaleista viimeksi mainittu sisältää Michael Steelen lyhyen bassosoolon. Hän ei ollut All Over the Placella vielä leadvokalistina, eikä albumi sisällä Steelen sävellyksiä. Vicki Peterson on solistina mainiosti rokkaavilla raidoilla Restless, All About You sekä suorastaan yllättävän vimmaisella Silent Treatmentillä. Debbi Peterson vokalisoi kaksi coveria, jotka ovat 60-lukuista biisiaarteistoa edustava harvinaisuus, Merry Go Round-yhtyeen Live sekä myös Katrina & The Wavesin levytyksenä tunnetuksi tullut Going Down to Liverpool. Yhdessä Petersonit ovat äänessä ainoastaan jousien taustoittamalla ja Jimmie Haskellin sovittamalla albumin päätösraidalla More Than Meets the Eye. All Over the Place lukeutuu 80-luvun upeimpien esikoisalbumien joukkoon, vaikka sen listasijoitus Billboardilla oli parhaimmillaan suhteellisen vaatimattomasti 80. Pitkäsoitto on julkaistu uudelleen vuosina 2008 ja 2010 Wounded Bird Recordsin ja brittiläisen Cherry Popin ansiosta. Molemmilla uusintapainoksilla on mukana yksi bonusraita. Ensin mainitulla se on Hero Takes A Fallin single remix ja jälkimmäisellä mainitun singlen b-puolella alun perin ilmestynyt Grass Roots -cover Where Were You When I Needed You.

Suursuosio antoi odottaa Banglesiä vuoden 1986 alussa julkaistuun yhtyeen kakkospitkäsoittoon Different Light asti, mutta se ja huippusuosion loppuvaiheet ovat aivan oma lukunsa, samoin kuin  yhtyeen ja sen jäsenistön myöhemmät vaiheet.

.

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: