Flamin’ Groovies:Teenage Head (1971)

Maaliskuussa 1971 Kama Sutra-yhtiön julkaisemana ilmestynyt Teenage Head on sanfranciscolaisen rockin kulttiyhtyeisiin lukeutuvan Flamin’ Grooviesin kolmas studioalbumi. Edeltäjänsä Flamingon  tavoin se lukeutuu yhtyeen suoraviivaisempaa tyyliä edustavien levyjen parhaimmistoon. Suurimmasta osasta kappaleita vastasi voimakaksikko Roy Loney ja Cyril Jordan, joista ensiksi mainittu menehtyi joulukuussa 2019 73 vuoden ikäisenä.
*
Tyylilajissaan Teenage Headiä voi pitää varsin moni-ilmeisenä albumina. Sillä on tarjottavanaan Robert Johnsonin Loneyn uudelleen tekstittämän 32-20:n ja City Lightsin kaltaisia akustisia bluesnumeroita, Evil Hearted Adan edustamaa energistä rockabillyä ja Doctor Boogien sulavuutta. Kokonaisuutta rikastavat muutamat akustisvoittoiset balladikappaleet, joihin lukeutuvat Yesterday’s Numbers sekä Whiskey Woman. Randy Newmanin ohjelmistosta poimittu Have You Seen My Baby? ja suorastaan erinomainen High Flying Baby edustavat Teenage Headin intensiivistä rokkausta vakuuttavimmillaan. Teenage Headin nimiraita lukeutuu myös pitkäsoiton kirkkaimpiin kultahippuihin. Vahvan kappalemateriaalinsa lisäksi kyseessä on myös soitannollisesti varsin laadukas albumi, joka oli inspiraation lähteenä The Rolling Stonesin myöhemmin samaisena vuonna ilmestyneelle ja yhtyeen repertuaarista ensimmäisenä täysipainoisesti Mick Taylorin kitarointia sisältävälle albumille Sticky Fingers.
*
Buddah Recordsin Teenage Headistä vuonna 1999  julkaisema cd-versio sisältää seitsemän bonusraitaa. Vaikka niistä suuri osa on versioita standardeista esimerkiksi Johnny Kidd & The Piratesin, Buddy Holly & The Cricketsin ja Chuck Berryn ohjelmistosta, Flamin’ Grooviesin coverit ovat tiukkoja ja inspiroituneita ja ne päivittävät soundinsa nauhoitusaikaansa. Teenage Head saattaa olla jopa Flamin’ Grooviesin diskografian paras albumi ja myös yleisesti kyseessä on eräs laadukkaimmista hieman tuntemattomammista 70-luvun alussa ilmestyneistä kitararocklevyistä.
*
Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: