Bob Seger & The Silver Bullet Band:Stranger in Town (1978)

Bob Segerin kymmenes albumi, toukokuussa 1978 ilmestynyt Stranger in Town oli hänen kahta vuotta aikaisemmin julkaistun lopullisen läpimurtolevynsä Night Moves seuraaja. Segerin oman Silver Bullet Bandin lisäksi noin puolella pitkäsoiton kappaleista kuultiin taustayhtyeenä tunnettua Muscle Shoals Rhythm Sectionia. Kokonaisuutena Stranger in Town on onnistunut mikstuura rockrypistyksiä ja balladeita ja sen kappaleiden tekstit käsittelevät levottomuutta, pakoa ja kaipausta. Stranger in Town nousi nopeasti listoille ja saavutti platinalevyn vain kuukausi ilmestymisensä jälkeen. Pitkäsoiton avaava rockkappale Hollywood Nights nousi singlelistalla top 20:een, mutta countryhenkinen ja sovituksellisesti mielikuvitusrikas Still the Same saavutti singletilastoissa neljännen sijan. Kappaleista ensin mainittu lukeutui Tina Turnerin konserttien coverohjelmistoon vielä 80-luvun alussa. Muscle Shoals Rhythm Section on Stranger in Townin raidoista mukana kappaleella Old Time Rock N’ Roll, josta on muodostunut kaikkien aikojen toiseksi suosituin kappale jukeboxeissa sekä filosofisen tekstin ja upean melodian yhdistävässä kappaleessa Till It Shines, jossa kitaristina vierailee The Eaglesin Glenn Frey. Tiukka rockpala Feel Like A Number käsittelee tekstissään työläisen etiikkaa ja ympäröivän maailman osoittamaa välinpitämättömyyttä. Frankie Millerin ohjelmistosta poimitussa Money Down Belowssa kitarasoolosta vastaa toinen The Eaglesin jäsen Don Felder. Pianoballadista We’ve Got Tonight muodostui niin ikään singlemenestys. Se saavutti sijan 13., mutta viittä vuotta myöhemmin vielä suuremman hitin kappaleesta tekivät coverduetollaan Kenny Rogers ja Sheena Easton. Rokkaavasti käynnistyvä, mutta Alto Reedin saksofonin ansiosta myös jazzsävyjä sisältävä Brave Strangers nousee Stranger in Townin loppuosan huippuhetkeksi.Albumin päätösraita The Famous Final Scene jatkaa elokuvallista teemaa, mutta tällä kertaa Muscle Shoals Rhythm Sectionin kitaristien Pete Carrin ja Jimmy Johnsonin kitaroinnin rikastamana. Barry Beckettin kosketinsoitintyöskentely lisää kappaleeseen sen kaipaamaa melankoliaa.

Stranger in Townista muodostui  Segerin ja Silver Bullet Bandin diskografiassa lopulta sitä edeltänyttä Night Movesia suurempi menestys ja kaiken kaikkiaan albumi on myynyt kuusinkertaisesti platinaa.

Vuonna 1980 ilmestyneestä Segerin & Silver Bullet Bandin pitkäsoitosta Against the Wind muodostui yhtyeen ainoa listakärkeen noussut albumi.

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: