The Ramones:Leave Home (1977)

Kymmenes tammikuuta 1977 Sire Recordsin julkaisemana ilmestynyt Leave Home on The Ramonesin toinen studioalbumi. Rhino Entertainmentin julkaisema laajennettu cd-versio pitkäsoitosta oli vuorossa kesäkuussa 2001.

Leave Homen kappaleet kirjoitettiin pian Ramonesin esikoisalbumin jälkeen, mutta silti yhtye osoitti kakkospitkäsoitollaan melkoista kehitystä debyytistään. Leave Home oli esikoisalbumia tuotetumpi ja sen kappaleet nopeatempoisempia. Pitkäsoiton takakannessa nähtiin tuleva Ramones-logo, jonka suunnittelusta vastasi Arturo Vega. Leave Homelta julkaistiin kolme singleä; I Remember You, Swallow My Pride sekä Carbona Not Glue, joista ainoastaan keskimmäinen nousi listoille. Pitkäsoiton julkaisua seurasi ahkeraa keikkailua Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Tekstiensä osalta Leave Homea voi pitää rikkaana albumina ja myös musiikillisesti kyseessä on monipuolinen kokonaisuus. Mukana on selkeästi popmusiikista vaikutteita ammentaneita raitoja tyyliin I Remember You, Oh Oh I Love Her So sekä Swallow My Pride. Myös What’s Your Game lukeutuu onnistuneesti melodisempaan osastoon. Punkrocksoundia edustavat esimerkiksi You’re Gonna Kill That Girl, Gimme Gimme Shock Treatment sekä Pinhead. Kappaleista viimeksi mainitun lopussa kuultu Gabba Gabba Hey -huuto oli napattu kauhuelokuva Freaksista, jonka yhtyeen jäsenet näkivät Clevelandissa, Ohiossa. Leave Homen uusintajulkaisujen brittiversiolla Carbona Not Gluen korvasi Babysitter ja jenkkipainoksella Sheena is a Punkrocker siitäkin huolimatta, että kappaleista jälkimmäinen oli mukana myös Leave Homea seuranneella seuraavalla Ramonesin klassikkoalbumilla Rocket to Russia. Carbona ja Babysitter ovat molemmat mukana Leave Homen laajennetulla cd-versiolla. Pitkäsoiton ainoa coverkappale on alun perin The Rivieras-yhtyeen levyttämä surfkappale California Sun. Leave Homen saama vastaanotto kriitikoiden keskuudessa oli suurimmaksi osaksi myönteistä. Silti pitkäsoitto saavutti Billboardin listalla ainostaan 148. sijan. Albumi äänitettiin lokakuussa 1976 New Yorkin Sundragon -studioilla. Leave Homen julkaisua seurasi aluksi neljän kuukauden kiertue kotimaassa. Siihen sisältyi useampi keikka Blue Öyster Cultin kanssa. Kiertueen Britannian-osuus alkoi huhtikuussa 1977 Ramonesin soittaessa uutta aaltoa edustaneen Talking Headsin kanssa.

Rolling Stoneen kirjoittanut Ken Tucker antoi Leave Homelle tuoreeltaan erinomaiset arvostelut. Hän ylisti Ramonesin huumoria ja hardrockin puhtautta. On olemassa koulukunta, jolle Leave Home on The Ramonesin levytystuotannon huipentuma.

 

Rokki-Pete

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: