The Innocent Victims ja Tin Lizard: Golden Classics Cafe Bar 31.3.2017

Olen erittäin tyytyväinen. Tyytyväinen siksi, että olin todistamassa näiden kahden upean bändin eilistä keikkaa.

Aloitetaan kuitenkin ensin keikkapaikasta. Keikkapaikka sijaitsi Helsingin Länsisataman alueella osoitteessa Tyynenmerenkatu 6. Paikka on sisustukseltaan hieman sopivasti levoton. Sisustuselementteinä on käytetty mm. vanhaa stock-auton koppaa, polkupyörää, vanhoja julisteita, keikkajulisteita ja vitriineissä on pientä ”roinaa” menneiltä ajoilta. Erilaisia sohvaryhmiä oli ympäriinsä, joissa voi jutella tai katsella esiintyjiä. Keikkapaikkana siis mitä mainioin.

Illan aloitti The Innocent Victims ja se mistä tässä bändissä eniten pidän on, etteivät he settilistaa ajatellessaan ole tuijottaneet Uriah Heepin best of -levyä.

Illan teemana oli tammikuun viimeinen päivä kuollut John Wetton. Uriah Heepin katalogista on otettu settilistaan monia mielenkiintoisia kappaleita, kuten Sweet Lorraine, Look at Yourself, Sunrise, Tears In My Eyes, The Park, Rainbow Demon, Devil´s Daughter ja Lady in Black.  Toki settiin oli laitettu myös Easy Livin, joka kuuluu yhtä olennaisesti settiin, kuin Deep Purplelle Smoke on the Water tai Black Sabbathille Paranoid. Setin mielenkiintoisuudesta osoitti myös sekin, että The Parkissa oli mukana linnun viserrystä, jota ilmeisesti Tomi uruillaan loihti – taitavaa. Osa näistä biiseistä oli itsellenikin harvemmin kuultua materiaalia, mutta samalla osoitti myös sen, että nämä alkupään Uriah Heepin tuotantoon kuuluvat levyt kannattaa kokonaisuudessaan ottaa uudelleen kuunteluun mitä pikemmin. (ja on ne soineetkin tätä kirjoittaessa)

Bändi myös olemuksellaan viestitti suuren kunnioituksen esikuvalleen. Bändin keulakuvana ja solistina toimiva Sami Koivisto on mitä mainioin. Hänellä riittää ääntä ja kun vielä kitaristi Janne, basisti Pia ja rumpali Juhakin tarvittaessa antavat stemmoihin apua on tuloa mitä parhain. Tomi Korpelan taitavaa ja keskittynyttä kosketinsoittoa on kerrassaan upea kuulla. Yhtyeen hieno kemia yhdessä upeiden 70-lukulaisen vaatetuksen kera välittää yleisölle upeat fiilikset.

On se vaan upea fiilis olla seuraamassa tällaista keikkaa!

Sami Koivisto – laulu
Pia Korpela – basso, laulu ja taustalaulu
Janne Riihimäki – sähkö- ja akustinen kitara, taustalaulu
Juha Hämäläinen – rummut ja taustalaulu
Tomi Korpela – Hammond urut, Moog syntetisaattori ja kaikki muutkin kosketinsoittimet

Pienen tauon jälkeen alkoi illan toisen esiintyjän Tin Lizardin keikka.  Heidän setti koostuu – kuten jo yhtyeen nimestäkin voi päätellä – Thin Lizzyn musiikista.

Illan aikana kuultiin hieno leikkaus heidän tunnetuimmista kappaleistaan ja jäin taas miettimään itsekseni, että eipä ole tullut kuultuakaan heitä levyltä pitkään aikaan. Nykyikään ehdittyään on tullut musiikkia kuultua jo niin paljon, että pakosti osa vanhoista suosikeista jää syystä, jos toisesta paitsioon. Mutta sehän näissä cover-bändikeikoissa on juuri hienoa, että he pitävät tällaiset vanhat suuruudet esillä. Mm. seuraavia kappaleita kuultiin keikalla: Are You Ready?, Bad Reputation , Chinatown, Cold Sweat , Dancing in the Moonlight, Don’t Believe a Word, Killer on the Loose , The Boys Are Back in Town, The Sun Goes …. siis hittejä hitin perään.

Alkuperäistä Thin Lizzyä myötäillen yhtyeessä on myös kaksi kitaristia, joka on tietenkin oivallinen ratkaisu. Hyvin Aleksi ja Jussi tonttinsa hoitivat, kuten tietysti koko muukin porukka. Solisti Kari Saukon ääni tuntuu olevan juuri tällaisen musiikin esittämisessä parhaimmillaan.

 

Kari ”Gary” Saukko –  laulu
Seppo ”Ville” Salmi – basso ja laulua
Aleksi ”Allu” Ahokas – kitara ja laulu
Jussi Enkovaara – kitara ja laulu
Reko Lehtilä – kosketinsoittimet ja laulu
Juha-Pekka ”J-P” Nuorimaa – rummut ja laulu

Näitä kahta yhtyettä yhdistää ainakin yksi asia ja se on useamman laulusolistin käyttäminen. Se tuo syvyyttä kappaleisiin, joissa jo alkujaankin ollut useampi solisti.

Tämä illan aikana oli taivaan tähtikartalla tähdet oikeissa paikoissa ja olikin erityisen mukava palata kotiin, koska olin juuri saanut viettää illan aivan upean musiikin ja upeiden yhtyeiden seurassa.

Jari Kaikkonen / CRS

Advertisement

One thought on “The Innocent Victims ja Tin Lizard: Golden Classics Cafe Bar 31.3.2017

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: