Blue Eyed Sons: Crawl to the Shade EP (2015)

crawl to the shade - ep

Harvoin tulee eteen rocklevy, jonka kaikki osa-alueet ovat kunnossa.  Kappaleiden energisyys, rakenne, tuotanto ja kiinnostavuus ovat erinomaista luokkaa. Solisti Joel Hellströmin ääni on kuin Kingdon Comen Lenny Wolfin ja Rival Sonsin Jay Buchananin ja Led Zeppeliinin Robert Plantin sulattamosta kotoisin. Ei tällaista lauluääntä usein kohdalle satu  edes suuressa maailmassa.  Muu bändi on rintamassa hyvin mukana ja juuri rumpalin vaihdosta toipunut yhtye on saanut Teemu Patrikaisesta todellisen tehoiskijän ”bonham”-hengessä. Kitaristi Kimmo Erik Rauhanen on soittotyyliltään mukavasti vanhan liiton edustaja, jonka soitto etenee hienosti kappaleiden ehdolla soittotaitoa liikaa korostamatta. Basisti Micke Nikkilä täydentää tanakalla soitollaan yhtyeen kokonaiseksi.

Tällainen nuorten miesten tekemä levy kun tulee vastaan, niin ei voi olla miettimättä, että mitä levyjä pojat ovat kuunnelleet ja kuka heihin on näin upean rock-kipinän iskenyt – kiitos heille.

Järvenpäässä 8.10.2016 Blackpoolissa bändi esitti setin, jonka voi helposti kuvitella vaikka Puistobluesin päälavalle. Lavalla on nuorista miehistä koostunut yhtye, joka kuulosti ja näytti valmiilta paketilta.   Puistobluesiin  solisti Joel jo asettikin riman, joka on helposti toteutettavissa tarviten kuitenkin mahdollisimman monen eri  tahon tuen uralle.

Crawl to the Shade on ehdottomasti pitkiin aikoihin paras kuulemani rocklevy – oli kyseessä sitten vanha tai uusi yhtye. En tiedä, että miten paljon tuottaja  Erno Laitinen on vaikuttanut lopputulokseen, mutta suuret kiitokset hänelle  ja masteroija Pauli Saastamoiselle onnistuneesta työstä.

Kappaleet:
1. Crawl to the Shade
2. Some Time to Pass by
3. Joy of Our Lives
4. Morninglight

Yhtye:
Joel Hellström – Vocals, Guitar
Kimmo Erik Rauhanen – Guitar
Micke Nikkilä – Bass
Teemu Patrikainen – Drums

 

Teksti: Jari Kaikkonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: