Status Quo: Whatever You Want (1979)

Lokakuun 12. päivänä vuonna 1979 Rick Parfittin syntymäpäivänä ilmestynyt Whatever You Want on brittiläisen huippusuositun rockyhtyeen Status Quon kahdestoista studioalbumi. Kyseessä on kymmenestä kappaleesta koostuva suhteellisen vahva albumikokonaisuus, jonka tunnetuinta antia edustaa sen brittilistalla neljänneksi nousseen ja myös mainoksissa hyödynnetyn nimikappale. Pitkäsoiton toinen singlehitti on Rick Parfittin vokalisoima balladimaisempi kappale Living on an Island. Sen listasijoitukseksi tuli 16. Myös toinen Parfittin käsialaa oleva raita, Your Smiling Face edustaa kevyempää siipeä.

Maamme Status Quo –fanaatikkoihin lukeutuva Kari Peitsamo suomensi kyseisen kappaleen nimellä A-duurista ensisijaisesti Status Quon klassikkokappaleita kierrättäneelle, vuonna 1984 ilmestyneelle Kari Peitsamo Revivalin pitkäsoitolle Rokkiletti. Francis Rossin ja Robert Youngin yhteistyötä edustava Shady Lady sisältää tehokkaan riffin ja iskevän melodian. Alan Lancasterin Who Asked You edustaa onnistuneesti rullaavuutta unohtamatonta jyräystä High Flyerin ollessa vielä astetta melodisempi. Kakkospuolen avaavat Rockin with Me ja Rockin’ On muodostavat biisikaksikon, joista ensin mainittu on astetta koukukkaampi ja jälkimmäinen käy lähes malliesimerkistä Status Quon iskevästä perusboogiesta. Vaikka perinteitä kunnioittaakin, Runaway tarjoaa melodisen koukun ja intensiivisen kitarasoolon, joiden ansiosta kyseinen kappale nousee albumikokonaisuudessa edeltäjäänsä kiehtovammaksi. Francis Rossin, Rick Parfittin ja Andy Bowinin yhteistyötä oleva pitkäsoiton päätöskappale Breaking Away on melodisesti varsin kekseliäs esitys ennen boogiekaavaan siirtymistään ja sen voineekin sanoa lukeutuvan pitkäsoiton annissa lähes terävimpään kärkeen. Kyseessä oli kolmas Pip Williamsin tuottama Status Quon pitkäsoitto, jonka äänitykset alkoivat Alankomaiden Hilversum – studioilla joulukuussa 1978 ja loppumiksaukset tehtiin Lontoossa seuraavan vuoden maaliskuussa.

Pitkäsoitto remiksattiin Yhdysvaltojen julkaisua varten ja pitkäsoitto ilmestyi siellä vuonna 1980 nimellä Now Hear This. Cd:nä albumi julkaistiin vasta osana vuoden 2016 deluxe remasteria. Siltä puuttuivat kuitenkin Shady Lady ja Your Smiling Face ja lisäksi Whatever You Want, ja Living on an Island vaihtoivat biisijärjestystä. Pitkäsoiton vuoden 2005 uusintajulkaisun bonuksina ovat muun muassa Whatever You Want – singlen b-puoli Hard Ride, kolme demokappaletta sekä Living on an Islandin singleversio.

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: