Rory Gallagher:Calling Card (1976)

Vuonna 1976 ilmestynyt Calling Card on irlantilaiskitaristi Rory Gallagherin kuudes studioalbumi. Samalla kyseessä on viimeinen pitkäsoitto, jolla Gallagherin kanssa musisoivat rumpali Rod de’ Ath sekä kosketinsoittaja Lou Martin. Luottobasisti Gerry McAvoy sentään pysyi Roryn matkassa vielä vuosia eteenpäin.de’ Athin poistuttua Gallagherin uuden voimatrion rumpaliksi tuli Ted McKenna.

Calling Cardin äänitykset alkoivat kesällä 1976 Munichissa Roger Gloverin toimiessa tuottajana. Kyseessä oli ensikerta, kun Gallagher työskenteli tunnetun tuottajan kanssa. Gallagher ja Glover olivat tutustuneet Roryn toimittua lämmittelyesiintyjänä Deep Purplen Amerikan-kiertueella. Gloverin myötä Calling Cardilla kuultiin myös hardrockelementtejä, joista Rory tuli tunnetuksi erityisesti Calling Cardia seuranneilla pitkäsoitoillaan Photo Finish, Top Priority sekä Jinx. Calling Card on monipuolinen albumi, joka on tunnustettu erääksi Gallagherin onnistuneimmista. Voimaballadi Moonchild lukeutuu Roryn tunnetuimpiin, nimikappale Calling Card huokuu bluesia ja Edged in Blue on eräs Roryn koko uran upeimmista slovareista. Balladiosastoon lukeutuu myös ykköspuoliskon päättävä akustisvoittoinen I’ll Admit You’re Gone. Hardrockjyrää pitkäsoitolla edustavat erityisesti kummankin levypuoliskon avausraidat Do You Read Me ja Secret Agent sekä ärhäkästi rullaava Country Mile. Bluesosaston huipentuma pitkäsoitolla on yli seitsenminuuttinen Jackknife Beat. Perinnetietoinen päätösraita Barley and Grape Rag päätyi vuonna 1992 The Dublinersin coveroimaksi.

Calling Card on eräs Rory Gallagherin huipputöistä ja sen ilmestymisvuotena ihmisten kitaristi konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla.

Rokki-Pete

2 thoughts on “Rory Gallagher:Calling Card (1976)

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: