Black Crowes:Three Snakes and One Charm

90-luvun alussa pinnalle noussut The Black Crowes on eräs amerikkalaisen retrohenkisen kitararockin riemastuttavimmista ilmentymistä. Kuluvan vuoden alussa yhtye on todella suureksi harmiksi ilmoittanut pistävänsä jälleen pillit pussiin.

Black Crowesin diskografiassa heinäkuussa 1996 ilmestynyt Three Snakes and One Charm lukeutuu yhtyeen kaikkein onnistuneimpiin albumikokonaisuuksiin. Kyseisen pitkäsoiton tapauksessa veljekset Chris ja Ritch Robinson työstivät kumpikin tahoillaan demoja uusista kappaleista. He kuunteluttivat aikaansaannoksensa muilla yhtyeen jäsenillä, jonka jälkeen alkoi biisien saattaminen lopulliseen muotoonsa. Keskeisintä muutosta Black Crowesin soundissa kyseisellä levyllä merkitsi puhallinsektion mukaan ottaminen. Erityisen keskeisessä osassa se on kappaleissa (Only) Half Way to Everywhere ja Let Me Share the Ride. Avausraita Under a Mountain yhdistää upeasti rouhevuuden ja melodisuuden. Good Friday omaa tyylikkäässä iskevyydessään jopa hittipotentiaalia. Upeasti svengaava Blackberry on vielä tarttuvampi ja se kuului coverina jopa Maria Hännisen ja Kai Järvisen keikkaohjelmistoon. Nebakanezer tarjoaa rivakampaa kitaraosastoa innostavan kertosäkeen kera. One Mirror Too Many on tyylillisesti selkeästi 70-lukuisesta kitararockista ammentava ja tarjoaa kitaraosastolla upeaa soolotyöskentelyä. Slovarituotantoa edustaa sielukkaasti yli kuusiminuuttinen Girl from a Pawnshop, joka tosin kiristää otettaan parin minuutin paikkeilla. Bring on Bring on laajentaa musiikillista palettia onnistuneesti soulmusiikin suuntaan ja sisältää soolossaan upeaa tuplakitarointia. How Much for Your Wings? on sävykäs akustinen pala ja melodisen oivaltava Better When You’re Not Alone sisältää upean wah wahia hyödyntävän soolon ja lisäksi asiaa myös tekstinsä osalta. Pitkäsoiton yleiseen tunnelmaan verrattuna päätösraita Evil Eye on melko tummasävyinen, mutta musiikillisessa kokonaistoteutuksessaan varsin vakuuttava teos.

Omalla listallani Three Snakes and One Charm sijoittuu Black Crowesin tuotannossa kolmen parhaan albumin joukkoon Shake Your Moneymakerin ja Southern Harmony and the Musical Companionin kanssa.

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: