Los Bastardos Finlandeses: Virgin Oil Co. 31.1.2015

Los Bastardos Finlandeses on tällä hetkellä suvereeni omassa sarjassaan. Eilisellä levynjulkistuskeikalla nähtiin energinen, hyvän tuulinen ja paikoin jopa vaarallinen yhtye, jota oli tullut katsomaan kunnioitettavan runsaslukuinen yleisö. Osa paikalla olijoista oli houkuteltu paikalle samaan aikaan olevien Moottoripyörämessujen pääsylipulla. Se seikka toi paikalla varmasti oikeanhenkisiä kuulijoita.

Los Bastardos Finlandesesissa soittaa pitkän linjan muusikoita, joka näkyy kaikessa esiintymisessä. Bryn on ehdoton johtohahmo jo ulkoisen olomuotonsa vuoksi. Lauluääni on kuin 80 hiekkapaperilla hiottu – raspinen, mutta kuitenkin soiva (kuten Lemmyllä). Ben Granfeltin soitto oli erityisen hyväntuulista ja soolorikasta. Vaikka kitarasta meni kielikin poikki kesken soolon, ei se haitannut yhtään. Toinen kitaristi Olli Kykkänen ja rumpali Twist Twist Erkinharju pitivät taustat kunnossa kunnon AC/DC-tyyliin – ilmeittömästi, mutta tehokkaasti.

Keikalla kuultiin kappaleita koko yhtyeen uralta mm. Acapulco, My Baby´s Yours to Ride, Up On Bricks, Scrap Yard, Rock Bottom sekä muutama mielenkiintoinen cover-biisi. Mielenkiintoisin niistä oli ehdottomasti Moottoritie on kuumasta tehty uusi sovitus Road Fever, joka osoittaa hyvän kappaleen taipuvan myös loistavasti rehevämpäänkin muotoon. Keikkasettiin encore osastoon aina kuuluva Ace of Spades myös oli sekä minun, että yleisön mieleen. Kolmas vieras kappale oli alunperin Hawkwindin Silver Machine, joka sitoo Hawkwindin, Motörheadin ja LBF:n nätisti yhteen. Lemmyhän soitti Hawkwindissa bassoa ja aloitteli laulajan uraansa. Setti oli hyvin rakennettu ja piiruakaan ei annettu periksi kielen katkeamisista, eikä hetkittäisistä basson vaakalennoista huolimatta. Bändi antoi kaikkensa – poikaset olisivat tarvinneet tällaisen menon jälkeen siirretty tiputukseen.

Keikka oli siis erinomainen ja osoitti, että maassamme on erinomainen, taidokas ja hyvillä kappaleilla ladattu ROCKyhtye.

Nyt vaan levykauppaan ostamaan uusi loistava levy BMF Ball!

Jari Kaikkonen

2 thoughts on “Los Bastardos Finlandeses: Virgin Oil Co. 31.1.2015

Add yours

  1. Los bastardos on suomen kovin rock bändi, unohtamatta ben granfelt bändiä, dog days revolutionia, melrosia, reboundia+muutama muu bändi joita tulee katsastettua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: