Masa Mainds kertoo Romuisia Tarinoita

Masa Mainds yhtyeeltä julkaistaan tammikuussa 2015 uusi albumi nimeltään Romuisia Tarinoita. Masa Mainds on perustettu jo vuonna 1989, jolloin se alkoi niin kuin vähän vahingossa esittämään legendaarisia hardrock covereita. Siihen aikaan oli kova buumi lähinnä pubiravintola-alalla. Pubeja tuli ihan joka paikkaan ja elävää musiikkia tarvittiin. Pikku hiljaa omat sävelet alkoivatkin tulla kuvioon mukaan ja 90-luvun puolessa välissä radiohiteikisi nousivat bändin omat biisit Da-da-dii ja Siivet. Näitä kuulee edelleenkin siellä täällä, kun mm. tanssilegenda Ässät-yhtyekin tehnyt Da-da diistä oman genrensä version. Keikkoja Masa Mainds on soittanut ympäri Suomea ja aikoinaan liki 100 keikan vuositahdilla. Viime aikoina keikkojen määrä on ollut noin kolmekymmentä vuodessa.

Levyn teko

Uusinta levyä Masa Mainds alkoi työstämään noin kolme vuotta sitten Joensuussa Rauno Paanasen johdolla Guru Recording Studiolla. Rauno antoi uutta potkua niin itse biiseihin kuin sovituksiinkin ja siksi hänet onkin mainittu sovittajan roolissa itseoikeutetusti. Laulaja Matti Päiväpuro tekee laulujen sävelet ja sanat, jotka sitten demoillaan tai muotoillaan jo studiossa Raunon kanssa sellaiseen muotoon, että muiden soittajien on hyvä saada kiinni uuden laulun ideasta. Toisessa vaiheessa on mukana rumpali Mika Tossavainen, joka soittaa rummut ns. konekomppien tilalle tai joukkoon. Sitten mukaan tulevat basisti Jarmo Hiesu, kitaristi Timo Nevalainen ja kosketinsoittaja Olli Laakkonen. Rauno Paanaselta kyllä taittuu myös kitarointi ja kosketinsoitinosuudetkin, jos tarve vaatii. Lisämausteita onkin pitkin poikin levyä. Lopuksi sitten Mattia laulatetaankin hartaasti soololaulujen kimpussa. Stemmat ovat myös Matin laulamia. Bändin musiikkityylissä on aineksia popista ja hardrockista.

Uudelta levyltä on hyviä kommentteja saanut mm. levyn avausbiisi Sorateiden Taa. Discopressin arvioinneissa tästä kappaleesta sanottiin mm. näin:

Masa Mainds – Sorateiden taa
– Olen aina tykännyt Masasta ja hänen tyylistään laulaa. Lauluissa on aina jotain sanomaa ja opetusta meille kaikille. Lasse
– Tällä kertaa Masa Mainds onnistuu todella hyvin. Laulajan soundi on yhtä jännä kuin ennenkin. Kokonaisuutena hyvä ja tasapainoinen kappale, jossa on koukkuakin, tykkään. Speaker

Propaganda Records

Masa Maindsin levyn tuotantoyhtiönä on legendaarinen Propaganda Records. Levy-yhtiön sielun Heikki Vileniuksen kanssa ovat asiat menneet oikein mallikkaasti ja jouhevasti eteenpäin. Heikki on ollut tosi hyvä yhteistyökumppani Masa Maindsille jo vuosien takaa.

Uusin single Pihat autiot on joulukuulta 2014.

Video

Levyn sinkuista Pihat Autiot on tehty myös video, joka löytyy mm. YouTubesta.

www.masamainds.net

Keväällä 2015 julkaistaan albumilta Romuisia tarinoita vielä kaksi uutta videota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: