John Cougar Mellencamp:Scarecrow

Vuonna 1985 ilmestynyt John Cougar Mellencampin kahdeksas pitkäsoitto Scarecrow on eräs artistin laadukkaimmista ja menestyneimmistä albumeista. Sen edeltäjistä vuoden 1982 American Fool oli jo noussut Amerikassa listakärkeen ja sisältänyt suureksi hitiksi muodostuneen raidan Jack and Diane. Scarecrow nousi listakakkoseksi ja sisälsi kolme top teniin noussutta singleä:60-luvun rockia kunnioittanut Rocking in the USA oli aina listakakkonen ja kuudenneksi sijoittuivat mainion svengin erinomaisesti tavoittaneet Lonely Ol Night sekä Small Town.

Ennen levytystä Cougarin kerrotaan treenanneen yhtyeineen kuukauden lukuisten 60-luvun rockklassikoiden parissa. Albumin tuottajan Don Gehmanin mukaan tarkoitus oli oppia kaikki keskeinen menneisyydestä ja hyödyntää siitä uudella tavalla Johnin sovituksissa. Singleformaatissa juuri top 20:n ulkopuolelle jäänyt Rain on the Scarecrow avaa pitkäsoiton iskevän melodisesti ja kitaravetoisesti. Sulavalinjaisempi Rumbleseat oli pieni hitti sekin. Ahneuden tieltä kadonnutta amerikkalaista unelmaa ruotivissa Minutes to Memoriesissa ja Face of the Nationissa on aitoa puhuttelevuutta. Niistä jälkimmäinen yhdistää onnistuneesti seesteisemmät väliosat kertosäkeen harkitsevaan revittelyyn. Justice and Independence 85 svengaa kiitettävästi kalloon pesiytyvän kitarariffin kera. Between a Laugh and a Tear hidastaa tempoa kuitenkin kiinnostavuutensa ylläpitäen ja melodisuudessaan jopa hittiainesta omaten. Youve Got to Stand for Somethin esittää vaatimuksensa päättäväisesti ja vakuuttavasti. Mainion kitaroinnin kuorruttama Kind of Fella I Am päättää pitkäsoiton rouhevissa tunnelmissa.

Scarecrowta seuranneet Mellancampin pitkäsoitot, vuoden 1987 The Lonesome Jubilee ja kahta vuotta myöhemmin ilmestynyt, melkoisen henkilökohtaisia tuntoja purkanut Big Daddy muodostuivat niin ikään menestyksekkäiksi ja hiteiksi niiltä nousivat Paper in Firen ja Popsingerin kaltaiset aidot menopalat.

Artistin tuorein pitkäsoitto on vastikään julkaistu Plain Spoken.

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: