Maria Hänninen: Soitellaanpa (2014)

Hänninen, Maria: Soitellaanpa

Maria Hännisen runsaan 30-vuotisen ura on uskomattoman rikas. Hänen uralleen mahtuu, niin soolo-, kuin bändielämää enemmän, kuin useimmilla muusikoilla ikään ja sukupuoleen katsomatta. Hänen uraltaan voidaan poimia yhteistyötä mm. Pelle Miljoonan, Tumppi Varosen, Pave Maijasen, Pekka Tegelmanin, Hanoi Rocksin ja monen muun artistin kanssa. Soololevyjä hänen uralle mahtuu neljä, joista uusin on nyt käsittelyssä. Marian pitkän uran salaisuus on hänen erinomainen mukautuvaisuus eri musiikkityylien ja muusikoiden kanssa työskentelemiseen. Hänellä on hienon ja persoonallisen lauluäänen lisäksi laaja soittimien soittotaito, joista ei niin vähäisin ole taito saada viulu soimaan kuin seireenin soittamana.

Hänet tunnetaan rockmuusikkona, mutta tämä soololevy sisältää enemmänkin rauhallisia laulelmia. Aiemmat soololevyt olivat enemmän bändilähtöisesti tehtyjä.

Maria käsittelee lauluissaan ihmissuhteisiin ja yleisesti ihan normaaliin elämään liittyviä asioita iloineen ja suruineen. Levyn kappaleet ovat pääosin Marian säveltämiä ja sanoittamia lukuun ottamatta kolmea kappaletta, joihin sanat on tehnyt Pasi Niukkanen. Levyn tekemisessä on ollut suuressa roolissa soittokaveri Jaku Havukainen.

Suosikkikappaleeni on kappale Valkeaksi pesty uni, joka on rytmiltään tango, mutta johon on sekoitettu myös mustalaisromantiikkaa ja rokkikitaraa.

Maria Hännisen uusi levy on julkaistu Turenki Recordsin kautta, joka on ottanut siipiensä suojaan useita kotimaisia hienoja artisteja. Onneksi Suomessa on vielä taho, joka uskoo kotimaiseen musiikkiin, vaikkei se kuuluisikaan radiokanavien soittolistojen suosikkeihin.

Kappaleet

1. Pahviprinsessa
2. Haaveiden laiva
3. Hei rakkaus
4. Soitellaanpa huomenna
5. Valkeaksi pesty uni
6. Syytön?
7. Tätä päivää
8. Toivon takapiha
9. Oi taivas
10. Itken itkuni pois

Jari Kaikkonen /CRS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: