Henric Blomqvist & Friends – All of Your Illusions (2014)

Mitä sitä kiertelemään – tämä on hyvä levy! Mutta, ettei arvostelu päättyisi liian nopeasti perustelen ”tuomiota” hieman ja kerron hieman levyn tekemiseen johtaneista tapahtumista.

Henric Blomqvist on pietarsaarelainen kitaristi ja lauluntekijä, joka on harrastanut enemmän tai vähemmän vakavasti bändityötä ja musisointia aina 1980-luvun loppupuolelta saakka. Musiikillisen koulutuksensa hän on hankkinut klassisen kitaroinnin parista, mutta sähkökitara kuitenkin vei miehen sydämen. Musiikillisen koulutuksen loppuun saatettuaan olikin tilanne, että yrittääkö hän jatkaa musiikin parissa ammattilaisena, vai mitä muuta. Hän arvioi tilanteen siten, että musiikin puolella leipä on tiukassa. Hän kävi metallipuolen koulutuksen, jolla alalla hän on vieläkin – tosin helpommissa hommissa.

Bändihommat unohtuivat pariksi vuosikymmeneksi siviilielämän arjen pyörittämisen vuoksi, mutta hän aloitti ne uudestaan vuonna 2006, kun Solid Faces perustettiin. Solid Faces on edelleen voimissaan ja keikkailee. Heiltä on tullut oma classic rockille omistettu tribuuttilevy vuonna 2013, jonka puitteissa he kävivät myös esiintymässä Perfect Strangers of Finland PSOF ry:n Purple Night -tapahtumassa keväällä 2013.

Henricillä oli jo pitkään kypsytellyt ajatusta oman soololevyn tekemisestä. Kuten hienon viskin, niin hienon musiikinkin kypsyminen vaatii aikaa ja oikeat välineet saattaa lopputuote markkinoille. Henricin soittouran varrelta valikoitui soittajat ja laulajat mukaan, ja kun Doogie Whiten vuonna 2009 tapahtunut Suomen vierailukin poiki hänen kiinnostuksensa osallistua levyn tekemiseen olikin paletti jo hyvin kasassa.

Levyä tehtiin rauhalliseen tahtiin muiden kiireiden niin salliessa ja viimein keväällä 2014 oli levy valmis.

Sanotaan nyt ensin suoraan, että olin hieman skeptinen levyn suhteen, koska olen niin monta vastaavaa yritystä kuullut. Aina ei ole idea kantanut hyvään lopputulokseen. Joten kun laitoin levyn soimaan en osannut odottaa näin komeaa lopputulosta. Levy rokkaa heti alkusekunneista lähtien erinomaisesti – levyn kappaleet ovat tyylillisesti erilaisia sisältäen sekä soitettuja, että laulettuja kappaleita. Kappaleet ovat sijoitettu sopivasti, jotta mielenkiinto ja eri tunnelmat sopisivat yhteen parhaimmalla mahdollisella tavalla. Henricin instrumentaalinumerot levyn keskellä ja lopussa ovat myös erinomaista kuultavaa.

Solisteiksi Henric sai Solid Faces – kaverinsa Johan Mattjusin, Jukka Nummen, Jari Tiuran ja Rainbow’n viimeisessä kokoonpanossa laulaneen Doogie Whiten. Oletettavasti Henric valitsi kunkin solistin kappaleen, joka on onnistunut hyvin.

All of Your Illusions osoittaa, että kun sävellykset ovat hyviä ja kokonaisuuteen paneutuu kaikella rakkaudelle on tulos erinomainen.

Huomatkaa myös levyn nimi – Henric Blomqvist & Friends – levyä on tehty yhdessä ystävien kanssa, joka ei voi olla välittymättä levyyn positiivisessa mielessä.

Kappaleet

1. Place Of Fear
2. Thunderbrigade
3. Pain That Gains
4. Black Sky
5. Plenty Of Reasons
6. Till The End Of Time
7. When We Were Young
8. Perfect Dream
9. Lonely As I Am
10. All Of Your Illusions

Jari Kaikkonen/CRS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: