The Runaways:Waitin’ for the Night

Kim Fowleyn kasaama hardrockia soittanut tyttöyhtye The Runaways on myöhemmin saavuttanut varsin arvostetun pioneeriaseman. Sen riveissä vaikuttaneista soittajista sekä Joan Jett että Lita Ford ovat luoneet varsin merkittävän soolouran.

The Runaways ehti olemassaoloaikanaan saavuttaa huomattavaa suosiota Japanissa ja konsertoipa se jopa Suomessa. Vuoden 1977 loppupuolella äänitetty, mutta vasta seuraavana vuonna julkaistu Waitin’ for the Night oli The Runawaysin ensimmäinen kvartettikokoonpanolla julkaisema pitkäsoitto. Rytmikitaristi Joan Jett huolehti myös valtaosasta vokaaliosuuksia solisti Cheri Currien erottua yhtyeestä. Basisti Jackie Foxin tilalle oli tullut Vicki Blue, mutta rumpalina vaikutti edelleen yhtyeen ainoa tähän mennessä edesmennyt jäsen, rumpali Sandy West. Waitin’ for the Nightin tunnetuimpaan antiin lukeutuu erinomaisen toimivan riffin ja kertosäkeen varaan rakennettu School Days. Pitkäsoitto sisältää parikin Joan Jettin myöhemmin Blackheartsin kanssa uudelleen versioimaa raitaa ja kyseiset kappaleet ovat hieman iisimpi Wait for Me sekä ärhäkämpi You’re Too Possessive. Albumin tiukimmaksi rypistykseksi kohoaa kuitenkin vimmaisen laulusuorituksen kruunaama Trash Can Murders ja niin Little Sister, Don’t Go Away, erityisen koukukas Wasted kuin Gotta Get out Tonightkin edustavat kaikki mainiosti rullaavaa kitararockia. Niiden vastapainoksi nimiraita Waitin’ for the Night sekä Lita Fordin käsialaa oleva Fantasies rikastavat albumikokonaisuutta hempeämpine tunnelmineen.

Waitin’ for the Night edustanee Runawaysiä laadukkaimmillaan ja kauaksi siitä ei tasollisesti jää myöskään yhtyeen viimeinen pitkäsoitto, vuoden 1979 satoa edustava And Now..The Runaways, joka sisältää oman tuotannon ohessa toimivat Beatles- ja Slade-coverit.

Rokki-Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: