Simulacrum: The Master and the Simulacrum (2012)

Simuclarumin soittajien keski-ikä ei ole korkea, mutta kunnianhimoa ei soittajilta ainakaan puutu. Musiikkityyli, jota he ovat lähteneet on progressiivinen heavy musiikki, joka vaatii esittäjiltään sekä hyvää biisinrakennustaitoa, että solistilta sopivan uskottavaa ääntä.

Levy on ilmestynyt jo keväällä 2012, mutta se on ollut hukassa useita kuukausia. Tässä välissä olen ehtinyt nähdä Simulacrumin keikalla viime kesänä Pudasjärven Jyrkkärockissa, jossa he esiintyivät ns. pienellä lavalla. Keikasta huomasi heidän puuttuvan keikkakokemuksensa, mutta parhaansa he koettivat vähäisen yleisön edessä. Youtubessa on keikasta materiaalia nähtävissä.

Tämä levy on vaativa kuunneltava. Ensin täytyy ylittää kynnys kuunnella oikeastaan täysin tuntematonta kotimaista yhtyettä ja seuraavaksi onkin vuorossa soittajien uskottavuus. Nämä kun ylittää on luvassa varsin maukasta musiikkia esimerkiksi Dream Theaterin malliin. Oikeastaan ällistyttää, että kuinka hyviä soittajia Suomessa on. Mutta jos ennen leikittiin pikkuautoilla, niin tämän päivän lapset taitavat ottaa soittovälineet leikkikaluikseen?
Sen voin ainakin sanoa, että ei Simulacrum ole lähtenyt helpoimman kautta liikenteeseen. Levyn kahdeksan kappaleen sovittaminen kuunneltavaksi kokonaisuudeksi on vaatinut tekijöiltä näkemystä, joka on minusta onnistunut hyvin. Ensimmäiseksi levyksi siis varsin onnistunut.

Simulacrum on nuori yhtye. Jos he jaksavat uskoa itseensä ja musiikkiinsa voi – siis nimenomaan voi saavuttaa suuretkin yleisöt. Tunnettavuuteen tarvitaan paljon työtä ja rutkasti onnea.

http://www.simulacrum.fi/

Inverse Records

Jari Kaikkonen/CRS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: