Electric Monk: Hanging Loose (2010)

Joskus levyt löytävät kotinsa ihmeellisiä teitä pitkin. Tämän levyn hankin yhtyeen rumpali Aleksi Torvelalta, joka oli pikahälytetty rumpaliksi alkuperäisen jäädessä matkalle. Aleksin soittotaidossa herätti hänen Keith Moonimainen soittotyylinsä huomiota. Ja hankin levyn, enkä ollenkaan turhaan.

Hanging Loosea kuunnellessa huomaa jälleen kerran, että kuinka monipuolista musiikkia tehdään radiokanavien soittolistojen ulkopuolella. Onneksi, sillä juuri tällaiset levyt tuovat uskoa ja toivoa monipuolisen rockmusiikin elinvoimasta.

Electric Monkin musiikki on vaikeasti lokeroitavaa, mutta englanninkielisen rockin parissa tässä työskennellään. Tämä ei ole mitään stadionrockia, vaan se on omimmillaan pienissä savuissa klubeissa, jonka asiakaskunta koostuu valistuneista nuorista yhdessä hieman varttuneimpien hämyjen kanssa.

Biisejä rakennellaan milloin teatterimaisen ilmaisun (Dance Macabre) ja milloin taas tuodaan slaavilaista haitaria mukaan (Fragile Heart). Saksofoni tuo kappaleessa Better Way tuulahduksen kultaiselta 70-luvulta. Hanging Loosea on turha yrittää lokeroida, sillä sen verran omaperäistä musiikkia levy sisältää. Ehkä Alex Harvey tulee mieleen yhtyeen musiikista.

Hanging Loose on mielenkiintoinen levy, joka kuitenkin vaatii oman aikansa ja paikkansa. Läpihuutojuttu levy ei ole.

http://www.electricmonk.fi/

Jari Kaikkonen/CRS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: