Million Dollar Beggars: Million Dollar Beggars (2008)

 

Jotkut asiat tarvitsevat hivenen kypsyttelyä ja niin kävi minulle Million Dollar Beggarsin kanssa. Ensikosketus yhtyeen musiikkiin oli vuoden 2006 loppupuolella, jolloin arvostelin heidän Tunerail Recordsille tehdyn EP:n ihan ok-levyksi.  Pidin levystä kyllä, mutta jotenkin sen reilu rocksanoma meni ohitseni jälkiä jättämättä. Kokopitkää lupailtiin tuolloin vuoden 2007 alussa, mutta niin kuin monta kertaa julkaisu siirtyi vuoden 2008 syksyyn. Hyvää kannattaa odottaa, vai kuinka?  Nyt käsissä oleva levy sisältää kolme kappaletta ko. EP-levyltä, joten kokopitkä levykin lienee ollut valmiina jo pitkään.

Million Dollar Beggarsin muodostavat kokeneet kehäketut, joka ei voi olla näkymättä soiton tiukkuudessa. Sellaisia yhtyeitä kuten Denigrate, Micko Hell & Motherfuckers,  Twilight Opera, Groomy Grim, Fragile Hollow ja Dr. Purple löytyy jäsenten taustalta. Joten kokemusta löytyy ja runsasta keikkailua. Tekijätiimiin on myös studiopuolella satsattu ja se kuuluu hyvin ehjässä ja soundirikkaassa kokonaisuudessa.

Yhtyeen musiikki ei tuo musiikkimaailmaan mitään uutta. Se ei myöskään yritäkään välttää kumartamasta esikuvilleen kuten Mötley Cruelle, Skid Rowlle tai Def Lepardille, eikä AC/DC:nkään vaikutusta voine kieltää. 80-luvulla tehtiin paljon melodisia rockkappaleita, jotka syöpyivät mieliimme ikuisesti. Samoin iloinen rockfiilis oli mitä silloin kadehdittiin. Joten tervetuloa Million Dollar Beggars tuomaan takaisin hienot riffit, melodiset sävelmät ja lupsakka rockmeininki. Solistin ääneenhän moni yhtye kaatuu, mutta Micko Hell hoitaa sen tontin hienosti. Michon äänessä on välillä raakaa rosoisuutta ja välillä taas mennään balladien vaatimalla tavalla.

Kolmen kitaristia on suhteellisen harvoin käytetty tehokeino, joka tässä tapauksessa on hyvin onnistunut. Stemmalaulut hyvine kertosäkeineen toimivat myös hienosti.

Levykokonaisuus on onnistunut. Levyn ensimmäinen kappale antaa viitteet missä mennään – tiukkaa hyväsoundista hyvin soitettua ja tuotettua rokkia! Kokonaisuus on hyvin hanskassa, eikä mikään kappale oikeastaan jää toisten jalkoihin. Uskoisin Million Dollar Beggarsin jäsenten olevan ylpeä levystään.

Jos olet ihmetellyt, eikä maastamme löydy kunnollista rokkibändiä, joka saa biisit lentoon, niin tässä se on! Anna vahvistimelle myös töitä, sillä eihän mikään voita kunnon musiikin kuuntelemista kunnollisen äänenpaineen kanssa, eihän?

Vuoden rock-levy 2008 -ehdokas mielestäni ilman muuta.

Kappaleet:

1. Million Dollar Beggars

2. (I Forgot to) Die at 27

3. Stories…

4. Gone with the Flow

5. Delirium

6. Good/Bad

7. No One Will Love You in the End

8. Breaking the Rules

9. Understand

10. Fullspeed or Nothing

 

Jäsenet:

 

Micko Hell – vocals

Tony Bite – guitar

Bazil Rockheart – guitar

Hardy Diamond – guitar

Willie the Pimp – bass

TT Branen – keys

The Beast – drums

 

Recorded and engineered at D-Studio, Hitsville Studio and Sundicoop Studio

Miksaus: Tuomo Valtonen/ Sundicoop

Masterointi: Svante Forsbäck/Chartmakers

Artwork and layout:  Kalle Pyyhtinen

 

milliondollarbeggars.com

myspace.com/milliondollarbeggars

Shadow World Records

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: